Hírlevelek >> A Lammers minden gyártmánya réz huzallal tekercselt!

Lammers Trióda Motor Kft.

H-2142 Nagytarcsa, Szilas utca 12. Tel: 297-3057 Fax: 297-3058 Web: www.triodamotor.hu

 

Tisztelt Partnerünk !

 

Igen, ezt a FONTOS üzenetet szereztnénk most eljuttatni Önöknek! 

A Lammers Trióda Motor KFt által forgalmazott motoroknál fontos a minőség és a megbizhatóság.

Ezért mi nem engedünk, és az állórésztekercselés minden esetben rézzel történik.  A réz magas világpiaci ára és a nehéz beszerezhetősége miatt egyes gyártók aluminium tekercselő anyagot építenek be a motorjaik állórészébe.  Ha a villamos motor tervezése  alutekercselésre történik,  akkor tudja teljesíteni a kívánt paramétereket, de a réz alaklamazásának számos előnye van.

  1. Kisebb ellenállás: A réznek alacsonyabb a fajlagos ellenállása, mint az alumíniumnak, így kisebb átmérőjű vezető anyagból készült tekercselésre van szükség. Ennek eredményeként a réztekercs ellenállása kisebb, ami kevesebb hőfejlődést és kevesebb energiaveszteséget eredményez.

  2. Hosszabb élettartam: A réz tekercselés ellenállóbb az oxidációval és a korrózióval szemben, így hosszabb élettartammal rendelkezik, mint az alumínium tekercselés.

  3. Jobb mágneses vezetőképesség: A réznek nagyobb a mágneses vezetőképessége, ami jobb mágneses teljesítményt eredményez.

  4. Jobb hővezető képesség: A réz jobb hővezető képességgel rendelkezik, így az áram által okozott hő jobban eloszlik a tekercselésben.

Összességében tehát elmondható, hogy a réz tekercselés előnyösebb az aszinkron motorokban, mivel jobb hatékonyságot, hosszabb élettartamot és jobb teljesítményt biztosít.

 

Ha Önöknek fontos a minőség és a megbízhatóság kérdezzenek rá minden esetben - ha motort kínálnak Önöknek - , hogy a tekercselés miből van?!  

Megjegyzés: Ránézésre az aluminium tekercselés kívűlről nem könnyen ismerhető fel, mert a zománcszigetelés miatt hasonlóan néz ki kívülről a vezeték. 

Ha kérdésük van nyugodtan keressék Üzletkötő kollégáimat.

 

Üdvözlettel:

Üveges Zsolt

Lammers Trióda Motor Kft.

 2023. február

Siemens Solution Partner   Lammers - Quality moves

A hírlevélről történő leiratkozáshoz kattintson ##LEIRATKOZAS##.

Kérjük, hogy erre az e-mail címre ne válaszoljon. Elérhetőségeinket megtalálja honlapunkon: www.triodamotor.hu