Keresés
Keresés

ATEX hajtómű

Az ATEX előírása szerint a nem villamos berendezésekre is érvényes a jogszabály. Hajtóművekre és a tengelykapcsolókra is tartalmaz az ATEX előírásokat. A Lammers Trióda Motor kft szakemberei segítenek kiválasztani a megfelelő ATEX védettségű hajtóműveket is.
Részletes információk

Az EU és hazai rendelkezések szerint az ATEX robbanásbiztos szabályok bevezetése után, már nem csak a villamos berendezésekre vonatkozik a jogszabály. Az ATEX előírása szerint a nem villamos berendezésekre is érvényes a jogszabály. Hajtóművekre és a tengelykapcsolókra is tartalmaz az ATEX előírásokat. A Lammers Trióda Motor kft szakemberei segítenek kiválasztani a megfelelő ATEX védettségű hajtóműveket is.

A kiválasztáshoz szükséges tudni, hogy gáz vagy por közegben működnek a berendezések. Néhány megjegyzés, kiegészítés

2.)Gáz és por csoportok:
    A gázokat a szabvány már csoportokba sorolja, ezért az RB térben jelen lévő gázt kiválasztva a csoportba sorolás a szabvány szerint történik.
    Ha az adott gáz a szabvány szerint nincs besorolva, akkor berendezés kiválasztásához a gáz robbanási képességére jellemző tulajdonságainak meghatározására van szükség.
    A porok három csoportba vannak sorolva. De nincs olyan szabvány amely az adott anyagok porára vagy szálas állapotára lenne besorolás.
    Ezért a robbanási tulajdonságokat laboratóriumban kell meghatározni.

3.)Hőmérsékleti besorolás.
Gázok esetében a gázok csoportokra vannak osztva a szabványban. Elég a T1..T6 jelölések használata. Az értékek a berendezés megengedett felületi hőmérsékletét adják meg. Porok esetén nincs ilyen besorolás. (hibásan használják a gáz hőmérséklet besorolását) Ezért por esetén ismerni kell a por tulajdonságaiból kiszámolt felületi hőmérsékletet. A megengedett felületi hőmérsékletet por esetében ki kell írni számmal és mértékegységgel.

Ajánlatkérés esetén:
Gáz és por esetében sem szükséges a készülék alkalmazott védelmi módjának a meghatározása. Elég ha megadják: A zóna besorolását (zóna0,1,2 vagy zóna20,21,22) és
    Gáz esetében megadják a robbanásveszélyes gázt.
    Por esetében viszont szükséges tudni, hogy
        szálas vagy nem szálas porról beszélünk,
        mennyi a por tulajdonságaiból kiszámolt megengedett felület hőmérséklet,
        vezető vagy nem vezető por környezetébe kerül a berendezés?

Atexes termék ajánlatkérése esetén körültekintőbben kell eljárni, ismerve az igényeket, alkalmazott hajtás módját. (direkt vagy frekvenciaváltóról)

Kérem keressenek meg ajánlatkérésükkel, kérdéseikkel.

Katalógusok
Egyéb Dokumentumok
Ezek a termékek is érdekelhetik
Villanymotorok

Villanymotorok

FrekikQ

Frekvenciaváltók

N-EUPEX-2

Ipari tengelykapcsolók

Tel:+36-1-297-3057
E-mail:motor@triodamotor.hu

Hírlevél feliratkozás

24 órás kiszállítás!

Mi megoldjuk a szállítási gondját is. Igénye szerint megszervezzük fuvart legyen az egy alkatrész vagy egy raklapos termék.

Érdeklődjön kollégáinknál.