Keresés
Keresés

Robbanásbiztos ATEX motorok

Siemens, Lammers és RAEL robbanásbiztos villanymotorok Zóna1, Zóna2, Zóna 21 és Zóna22 kivitelben, hálózati és frekvenciaváltós betáplálásra is.
Részletes információk

Manapság is még számos felhasználó, ha robbanásbiztos termékről beszél azt mindenkor az Eex db eb IIC T4 illetve Eex db IIB T4 védettségű berendezésekkel azonosítja. Pedig az ATEX besorolásnak megfelelően a fenti, az egyes zónában alkalmazható motorok mellett kínálunk 2, 21, 22 zónákba alkalmazható villamos motorokat is. Ezek árai jóval kedvezőbbek mint az Eex db illetve Eex db eb kivitelű motoroké. A motorok mellé természetesen ATEX igazolást is adunk.

Itt is lehetőség van speciális igényekre: 

PTC-vel, szigetelt csapággyal szerelve, frekvenciaváltós hajtáshoz alkalmas kivitelben.

A standard 1LE1 és 1LE5 Siemens motorcsaládok alapján, mostantól egy további, robbanásbiztos kivitelű változat is rendelkezésre áll. Ez nem más, mint az 1MB1… és 1MB5.. sorozat.  A standard sorozat bevált technológiájának ötvözésével – és a “tűzbiztos” motorok gyártása során évtizedek óta szerzett tapasztalatok felhasználásával – ez a motorsorozat a legmagasabb fokú megbízhatósággal, felhasználóbarátsággal és rugalmassággal rendelkezik.

A motorsorozatot a feldolgozóiparban a gáz Ex-Zona 1-ben való használatra fejlesztették ki, pl. ventilátorok, szivattyúk, kompresszorok és keverők számára. A motorok közvetlenül csatlakoztathatók a hálózati tápellátáshoz (DOL-üzem) vagy frekvenciaváltóhoz (VSD-üzem). Továbbá lehetséges a 21. vagy 22. por-ex zónára való tanúsítás.

Az 1MB sorozat vasöntvényházas kivitelben elérhető, 0,75kW alatt IE2, még 0,75kW és felette IE3 energiahatékonysági kivitelben.

Cégünk a RAEL Motori Elettrici srl robbanásbiztos villanymotorjait is forgalmazza, melyekből jelenleg 3 széria elérhető:

ADPE – speciálisan üzemanyag töltő állomásokhoz tervezve. Védettség: Ex-d IIB

RL – IEC szabványos kivitel  1 fázisú 56-100 és 3 fázisú 56-160-as méretben, frekvenciaváltós, fékes, kényszerhűtéses, és pólusváltós kivitelben. Védettség: Ex-db IIB, Ex-db IIC és Ex-db eb IIC

Mia – IEC szabványos kivitel   56-160-as méretben: Védettség: Ex-e, Ex-Na és Ex-tD

 

A RAEL ATEX motorjai alumínium öntvényházas kivitelben elérhetőek, az előírásokhoz igazodva IE1, IE2 és IE3 energiahatékonyságú kivitelben.

 

A Lammers MEZ gyártmányokban az 1TE sorozat képviseli az ATEX-es villanymotorcsaládot. Ezeket a motorokat rövid szállítási idővel tudjuk biztosítani ügyfeleink részére.

Az 1TE sorozatból 2 széria érhető el:

– Zóna 2 és Zóna 22 kivitel (hálózati vagy frekvenciaváltós betáplálásra)

– Zóna 21 kivitelben, szintén hálózati és frekvenciaváltós betáplálással.

Cégünk által forgalmazott ATEX villanymotorok a következő zónabesorolásokkal érhetőek el:

    Ex ec (Zóna 2)

    Ex tb (Zóna 21)

    Ex tc (Zóna 22)

    Ex eb IIC (Zóna 1)

    Ex db IIC (Zóna 1)

    Ex db IIB (Zóna 1)

Cégünk nemcsak ATEX engedéllyel rendelkező motorokat, hanem hajtóműveket és tengelykapcsolókat is kínál.

Ha nem világos, hogy egy robbanásbiztos termék jelölése mit takar, mi segítünk.

Az Atexes motorok és hajtások jelölését szeretnék ismertetni Önökkel. 

Katalógusok
Egyéb Dokumentumok
Ezek a termékek is érdekelhetik
FrekikQ

Frekvenciaváltók

RO2-Kupkerekes_hajtomu_Q1

Hajtóművek

N-EUPEX-2

Ipari tengelykapcsolók

Tel:+36-1-297-3057
E-mail:motor@triodamotor.hu

Hírlevél feliratkozás

24 órás kiszállítás!

Mi megoldjuk a szállítási gondját is. Igénye szerint megszervezzük fuvart legyen az egy alkatrész vagy egy raklapos termék.

Érdeklődjön kollégáinknál.