Keresés
Keresés

Optidrive Alkalmazásokat támogató könyvtár

Gyorsítási és lassítási rámpák beállítása

Optidrive Alkalmazásokat támogató könyvtár

Alkalmazás AN-ODE-3-002H

Cím Gyorsítási és lassítási rámpák beállítása

Termék: Optidrive E3

Áttekintés:

Az Optidrive E3 használatának egyik legfontosabb előnye, hogy a motor gyorsítási és lassítási rámpaidejének független beállításához külön paramétereket biztosít. Ez biztosítja a motor egyenletesebb indítását és leállítását, ami csökkenti a csúcsáramterhelést és a csatlakoztatott gép mechanikai kopását. A paraméterek az alkalmazás követelményeinek megfelelően állíthatók be.

Figyelem!
Vegye figyelembe, hogy a rámpa sebességét óvatosan kell beállítani: A motor által működtetett berendezésnek képesnek kell lennie a beprogramozott rámpa sebességek teljesítésére a mechanikus/mozgó alkatrészek károsodása vagy károsodása nélkül.

Paraméterek

P -03 Gyorsítási rámpaidő

Ez a paraméter azt az időt határozza meg, amely alatt az Optidrive E3 kimeneti frekvenciája 0,0 Hz-ről a P-09-ben programozott motor alapfrekvenciára emelkedik. A paraméterben megadott idő másodpercben van megadva.

Vegye figyelembe, hogy a megadott idő a motor névleges frekvenciájára vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy ha a névleges frekvencia 50 Hz, akkor a motor álló helyzetből 25 Hz-re történő gyorsuláshoz szükséges idő a P-03 értékének a fele.

P -04 Lassítási rámpaidő

Ez a paraméter azt az időt adja meg másodpercben, amely alatt az Optidrive E2 kimeneti frekvenciája a P-09-ben programozott motor alapfrekvenciáról 0,0 Hz-re csökken.

Ha a P-04 értéket nullára állítja, akkor az Optidrive a P-24-ben beállított rámpa sebességet (gyors rámpa) használja a hajtás lassítására.

P- 24 Második lassítási rámpaidő (“Gyors leállás”)

Az Optidrive E3 tartalmaz egy további lassítási időt. Ez a paraméter akkor válik aktívvá, ha a P-04 értéke nulla. Ezenkívül digitális bemenetekről, vagy a hálózati tápellátás kiesése esetén is kiválasztható. Ez hasznos lehet, ha például a gépnek bizonyos esetekben gyorsabban kell leállnia, mint más esetekben. Ezt a funkciót részletesebben más alkalmazási megjegyzésekben ismertetjük.

A P-04-hez hasonlóan a megadott érték másodpercben van megadva, és az az idő, amely alatt az Optidrive kimeneti frekvenciája a P-09-ben beprogramozott motor alapfrekvenciáról 0,0 sebességre csökken.

Ha a P-24 nullára van állítva, az Optidrive a gyors rámpa használatával történő lassításkor megáll.

További megjegyzések

Vegye figyelembe, hogy ha az Optidrive kimeneti frekvenciája meghaladja a motor névleges frekvenciáját, akkor a célsebesség eléréséhez vagy a hajtás aktuális fordulatszámáról való leállításához szükséges idő hosszabb lesz, mint a P-03 és P-04 paraméterekben beállított rámpaidők

Tel:+36-1-297-3057
E-mail:motor@triodamotor.hu

Hírlevél feliratkozás

24 órás kiszállítás!

Mi megoldjuk a szállítási gondját is. Igénye szerint megszervezzük fuvart legyen az egy alkatrész vagy egy raklapos termék.

Érdeklődjön kollégáinknál.