Keresés
Keresés

Mit jelöl a „-Z” a Siemens/Innomotics és Lammers MEZ motorok típusnevében?

A villanymotorok adattáblája hasonló, ami a feltüntetett adatokat illeti. Megtalálhatjuk rajta a legfontosabb információkat, mint a gyártó, teljesítmény, tekercsfeszülstég(ek) és a hozzájuk tartozó áramértékek, és még sok más információt. Viszont az adattábla mérete véges, így nem minden esetben lehet az összes információt feltüntetni rajta.

A Siemens, Innomotics és Lammers MEZ motoroknál erre találták ki a típusnevet követő „-Z” jelölést. A „Z” opció jelöli, hogy nem alapmotorral van dolgunk, hanem annál egy kicsit, vagy éppen sokkal többel. Viszont helyszűke miatt az opciók felsorolására nem lenne mindig lehetőség.

A „Z” opciók lehetnek kóddal rögzítve (ez tipikusan egy betű és két szám), vagy szöveggel, egyedi kivitel esetén. Az előre meghatározott kódokat tartalmazza a Siemens katalógus, ahol kedvünkre válogathatunk az opciók közül, sőt kombinálhatjuk is ezeket.

A teljesség igénye nélkül, nézzünk pár példát a választható opciókra.
– Szín és festés:

– S02 – speciális festés C3

– Y53 – festés más szabványos RAL színekben pl: RAL 5002

– Mechanikai kivitel és védelmi fokozatok:

– H03 – Kondenzvíz elvezető nyílások

– H19 – IP66 védettségi fok

– Csapágyak és kenés:

– L20 – rögzített csapágy HO-on

– L51 – csapágyszigetelés HEO-on

– Fűtés és szellőzés:

– F74 – fém ventilátorburkolat

– F90 – Külső ventilátor és ventilátorburkolat nélküli kivitelű

-Stb…

Amikor ajánlatot kap tőlünk, a rendelési kódban mindig feltüntetjük az opciókat, így meggyőződhet róla, hogy arra kapott ajánlatot, amire szeretett volna. Viszont a leszállított motorok adattábláján a fentiek miatt már nem szerepelnek az opciók. Ezzel mindaddig nincs is probléma, még újra nem szeretné rendelni a motort. Ha megvan a korábbi számlája, vagy az ajánlat, akkor az alapján könnyen beazonosítható a villanymotor. De mi a helyzet, ha ez nem áll fenn?

A Siemens és Lammers MEZ motorok beazonosításához, vagy pótalkatrész rendelés esetén nélkülözhetetlen az adattábláról készült fotó, melyen olvashatóan szerepel a motor típusa és gyári száma.

A Lammers Trióda Motor Kft. munkatársai az adattábla (fotó) birtokában online rendszeren keresztül beazonosítják a villanymotor „Z” opcióit. Amennyiben régebbi a motor, előfordulhat, hogy nem szerepel az online rendszer adatbázisában. Ilyenkor a gyártóval vesszük fel a kapcsolatot, akik offline módszerrel azonosítják be a motort. Ez viszont eltarthat pár naptól, egészen egy-két hétig is, az eredeti motor korától függően.

Ezért kérjük, hogy pótalkatrész igény, vagy meglévő motor kiváltása esetén, a megkeresésében küldje el a motor adattáblájáról készült fényképet is.

Ha kérdése van, keresse kollégáinkat elérhetőségeinken.

Tel:+36-1-297-3057
E-mail:motor@triodamotor.hu

Hírlevél feliratkozás

24 órás kiszállítás!

Mi megoldjuk a szállítási gondját is. Igénye szerint megszervezzük fuvart legyen az egy alkatrész vagy egy raklapos termék.

Érdeklődjön kollégáinknál.